Ολοκληρώθηκαν οι δύο κύκλοι του ψυχό-εκπαιδευτικού προγράμματος της W.I.N. HELLAS με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Schwarzkopf – στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας
Million Chances για την ενδυνάμωση των γυναικών

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν πρόσφατα δύο κύκλοι  ψυχό-εκπαιδευτικών σεμιναρίων που απευθύνονται αποκλειστικά σε γυναίκες, από  τη W.I.N. HELLAS.  Τα σεμινάρια υλοποιήθηκαν με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Schwarzkopf στο πλαίσιο του Παγκόσμιου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, «Million Chances», που έχει στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών σε όλον τον κόσμο, για τη βελτίωση της προσωπικής ή και της  επαγγελματική τους  κατάστασης

Τους δύο κύκλους που  πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς, παρακολούθησαν συνολικά 100 γυναίκες οι οποίες συμμετείχαν για 15 εβδομάδες σε μία δίωρη εβδομαδιαία συνάντηση με θεωρητικές εισηγήσεις, συζητήσεις και βιωματικές ασκήσεις από τους εξειδικευμένους ψυχολόγους του προγράμματος.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχουσες γυναίκες, έλαβαν ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης από την επιστημονική ομάδα της W.I.N. Hellas, ενώ και οι εκπρόσωποι της  Henkel Hellas και του Προγράμματος Million Chances στην Ελλάδα, τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία σε όλους τους τομείς και σε κάθε επόμενο βήμα.

Το ενδιαφέρον των γυναικών ήταν θερμό από την αρχή και η συμμετοχή τους ενεργή σε όλη τη διάρκεια του κύκλου, με αποτέλεσμα να δηλώνουν ότι έπειτα από την ολοκλήρωση του σεμιναρίου:

  • Ενισχύθηκε η Ψυχολογία, Αυτοπεποίθηση  και Αυτοεκτίμησή τους
  • Ήδη παρατηρούν τις πρώτες αλλαγές στην αντιμετώπιση των θεμάτων που τους απασχολούν και χαίρονται για την ατομική τους βελτίωση και ενδυνάμωση
  • Αναγνωρίζουν τις διάφορες μορφές βίας και πλέον νιώθουν ότι έχουν τα απαραίτητα εφόδια για να διαχειριστούν τέτοιου είδους συμπεριφορές ή περιστατικά

Η Πρόεδρος και Ιδρύτρια της ΜΚΟ W.I.N. Hellas κα Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου δήλωσε σχετικά: «Με αφορμή την αίσια ολοκλήρωση του ψυχό-εκπαιδευτικού Προγράμματος της W.I.N. Hellas στο Μοσχάτο και στη Θεσσαλονίκη, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στην εταιρεία Schwarzkopf που αγκάλιασε την προσπάθειά μας μέσα από την παγκόσμια πρωτοβουλία του Million Chances.  Ευχαριστώ επίσης και το Δήμο Καλαμαριάς για την αμέριστη υποστήριξή τους. Απευθυνόμενη σε όλες τις γυναίκες που συμμετείχαν στο πρόγραμμά μας εύχομαι ολόψυχα, χρησιμοποιώντας τα εφόδια και τα «εργαλεία ζωής» που τους προσφέραμε, να πορευθούν στη ζωή τους με ασφάλεια και με στόχο την κατάκτηση της προσωπικής τους ευτυχίας. Η W.I.N. Hellas δεσμεύεται να βρίσκεται στο πλευρό τους, όποτε της ζητηθεί».

Οι εκπρόσωποι της  Henkel Hellas και του Προγράμματος Million Chances στην Ελλάδα, συμπλήρωσαν: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επιτυχία και την υποστήριξη που δέχτηκε το Million Chances, από τον πρώτο κιόλας χρόνο ενεργοποίησής του στη χώρα μας. Ευχαριστούμε πολύ όλες τις συμμετέχουσες για την αγάπη τους στο πρόγραμμά μας. Ελπίζουμε να βρήκε η κάθε μια με το δικό της τρόπο, τα απαραίτητα εφόδια και την υποστήριξη για να διεκδικήσει με αξιώσεις τα όνειρά της. Το Million Chances θα συνεχίζει να υποστηρίζει ενεργά όλα αυτά τα όνειρα και στο μέλλον, μέσω πολλών ακόμη ενεργειών κοινωνικής προσφοράς». 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας κα Μαρία Παυλίδου - Βασιλειάδου δήλωσε  σχετικά: «Σε μια ταραγμένη εποχή, όπως η σημερινή, όπου το παγκόσμιο τοπίο ταράσσεται από βίαιες αντιπαραθέσεις, οικονομικές, θρησκευτικές και πολιτικές και το περιεχόμενο της Δημοκρατίας ολοένα και περισσότερο συρρικνώνεται, με πρώτα θύματα τις γυναίκες, είναι άξια συγχαρητηρίων η πρωτοβουλία της Μ.Κ.Ο WIN Hellas και του Million Chances, μέσα από το πρόγραμμα που υλοποιούν, να ασχοληθούν με ένα θέμα που απασχολεί διαχρονικά, όχι μόνο τις στερεοτυπικές κοινωνίες, αλλά και τις σύγχρονες, όπως αυτό «της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών», που διεξήχθη και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Δήμο Καλαμαριάς υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας. Ο Δήμος Καλαμαριάς θα αξιοποιεί και στο μέλλον τέτοιες πρωτοβουλίες, που δίνουν φτερά στα όνειρα των γυναικών και την ελπίδα ότι μπορούν να παλέψουν για ένα κόσμο δικαιότερο, ειρηνικό, χωρίς διακρίσεις και κυρίως δημιουργικό και ανθρώπινο για όλους, γυναίκες και άνδρες.»

 

 

 

Πληροφορίες για την εταιρεία Schwarzkopf

Ο χημικός Hans Schwarzkopf ίδρυσε την ομώνυμη εταιρεία το 1898. Αυτός ανακάλυψε και άρχισε να εμπορεύεται το πρώτο σαμπουάν σε σκόνη. Ωθούμενος από το πάθος του για τα μαλλιά και το όραμά του για τον κλάδο, ίδρυσε επίσης μια ακαδημία κομμωτικής το 1927. H εταιρεία Schwarzkopf εκφράζει την καινοτομία, την αξιοπιστία, την ποιότητα, την εμπιστοσύνη και την ικανότητα που αποτελούν και τα θεμέλιά της. Με βασική πηγή έμπνευσης και ώθηση το πάθος για τα όμορφα μαλλιά, η Ακαδημία ASK είναι αναγνωρισμένο κέντρο αριστείας που εμπνέει και εκπαιδεύει κομμωτές σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εταιρεία Schwarzkopf εντάχθηκε στον Όμιλο Henkel το 1995.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.schwarzkopf.gr

https://www.facebook.com/schwarzkopfgreece

https://www.instagram.com/schwarzkopfgr/

http://www.schwarzkopf-professional.gr

https://www.facebook.com/schwarzkopfprofessionalgreece

https://www.instagram.com/schwarzkopfpro.greece

 
 

 

Πληροφορίες για τη Henkel Hellas

Η Henkel Hellas με παρουσία στην Ελλάδα από το 1968, ανήκει σήμερα 100% στην Henkel AG & Co. H Henkel στην Ελλάδα έχει καταξιωθεί ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους προμηθευτές επώνυμων προϊόντων, δραστηριοποιούμενη στους τρείς επιχειρηματικούς τομείς των Απορρυπαντικών και Καθαριστικών Οικιακής Χρήσης, των Καλλυντικών / Προϊόντων Ομορφιάς & Προσωπικής Φροντίδας και των Συγκολλητικών Τεχνολογιών με καταναλωτικές Συγκολλητικές Ουσίες, και Βιομηχανικά Προϊόντα. Για περισσότερες πληροφορίες: www.henkel.gr 

 

Πληροφορίες για τη W.I.N. Hellas

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. HELLAS* ιδρύθηκε στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο του 2006 από τη Μάντα Τσαγκιά - Παπαδάκου και αριθμεί πλέον περισσότερα από 5.000 μέλη. Η W.I.N. HELLAS δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών. Σκοπός της είναι να προσφέρει κάθε είδους βοήθεια για την προστασία, θεραπεία και ενδυνάμωση γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Μέσω του δικτύου των επιστημονικών συνεργατών της (ψυχολόγων, συμβούλων ψυχικής υγείας κ.α.), η W.I.N. HELLAS προσφέρει ψυχο - κοινωνική στήριξη στις γυναίκες  που χρειάζονται βοήθεια. Επιπλέον, παρέχει ψυχολογική στήριξη και νομική συμβουλευτική, μέσω εξειδικευμένων ψυχο - εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της πανελλαδικής γραμμής υποστήριξης γυναικών - θυμάτων βίας (210- 8996636).

Παράλληλα, η W.I.N. HELLAS βοηθάει τις γυναίκες που χρειάζονται φιλοξενία σε ξενώνες και νομική καθοδήγηση φέρνοντάς τις σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς και υποστηρικτικές δομές.

 

Πληροφορίες για την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς

Η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς,  μεταξύ των κοινωνικών δράσεων που αναπτύσσει για την ανακούφιση των  ευάλωτων ομάδων των δημοτών της, έχει υπογράψει την «ευρωπαϊκή χάρτα» για την ισότητα των φύλων. "Η  Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες», εκπονήθηκε από το Συμβούλιο των Δήμων και των περιφερειών της Ευρώπης, σε συνεργασία με φορείς από διάφορες χώρες, με στόχο οι  Δήμοι και Περιφέρειες  να αναλάβουν δέσμευση για την ένταξη της διάστασης του φύλου στις πολιτικές τους, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των πόρων για την προώθηση της αρχής της ισότητας των φύλων προς όφελος  των πολιτών. Ταυτόχρονα ο Δήμος Καλαμαριάς σύστησε Υπηρεσιακή Μονάδα Πολιτικών Ισότητας των Φύλων και συγκρότησε Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, η οποία είναι διαπαραταξιακή, ενώ συμμετέχουν σΆ αυτήν εμπειρογνώμονες σε θέματα φύλου και ισότητας,  καθώς και εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων της περιοχής.

                                                

Για περισσότερες πληροφορίες προς τους δημοσιογράφους:

Μπία Ενωτιάδη, benotiad@ikon.bbdogroup.gr, 210 6784356 

 

 

Copyright © 2012 W.I.N. Hellas. All rights reserved.